FAQ Segwaycitytours.be

FAQ

Op zoek naar een antwoord op je vraag? Bekijk de veelgestelde vragen. Geen antwoord gevonden? Laat het ons weten via het contactformulier!

Vaakgestelde vragen

Vraag en antwoord op frequente vragen. 

Op onze tour komen we langsheen alle bekende mooie gebouwen en plaatsen in de historische binnenstad, onder begeleding van een gids.Het is vooral een originele manier om de stad te ontdekken en is ook gewoon heel ‘fun’ om te doen. In Brussel is dit o.a. de Grote Markt, Manneken Pis, Grote en Kleine Zavel, Justitiepaleis, Koningsplein enz (maar niet het Atomium want dat is te ver van het centrumgelegen). Voor Gent is dit o.a. de Sint Baafs Kathedraal, bibliotheek De Krook, Korenlei en Graslei, het Gravensteen en Rabot.

Onze tours zijn beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels.
Nee, dit is niet mogelijk, het zijn steeds begeleide tours met een gids.

Nee, dit is niet mogelijk daar dit niet kan omwille van de timing van de tour (2 uur of 1 uur tijd) en we meerdere opeenvolgende tours per dag hebben met een vast vertrekuur. Ook omwille van praktische redenen is dit niet mogelijk (bijvoorbeeld probleem om segways te parkeren).

Ja, dit kan, vanaf de leeftijd van 12 jaar, op voorwaarde dat de betrokken kinderen of tieners duidelijk laten zien tijdens de ‘segway initiatie’ voorafgaande aan de segway tour, dat ze er op een veilige en verantwoorde manier mee kunnen rijden.

Ja, het maximum gewicht is 115 kg en en het vereiste minimum gewicht is 40 kg (vooral voor kinderen heel belangrijk, want onder de 40 kg is het niet veilig)!

Het maximaal aantal deelnemers aan een segway tour is 20 personen, dit omwille van praktische en vooral veiligheidsredenen. Vermits we in het drukke stadscentrum rijden en we dus ook verkeerslichten en kruispunten tegenkomen, maakt dat de groep niet groter kan zijn dan 20 pax. Indien een groep zou bestaan uit 30 mensen, dan kunnen we gaan opsplitsen in 2 groepen van 15, maar dan wel op een ander tijdstip van de dag (vermits we over 1 gids beschikken). Het minimale aantal deelnemers voor een segway tour is 6 personen in Brussel en 8 personen in Gent. Het kan dus zijn dat we u als koppel (2 mensen) samen zetten met andere klanten om zo aan minstens 6 deelnemers te komen zodat er een segway tour kan plaatsvinden.We hebben geen privé-tours ter beschikking, maar regelen wel speciale ‘slots’ voor bedrijven en teambuilding tours.

Een reservatie dient te gebeuren via mail of het aanvraagformulier, en dan kan er indien gewenst een ‘betaallink’ gezonden wordenl (via MOLLIE) voor een online betaling met een bankkaart. Er is ook de mogelijkheid om de tour te betalen met cash geld ter plaatse voor aanvang van de tour, aan de gids. Voor bedrijven en ‘events / teambuilding’ is er natuurlijk ook een betaling via facturatie mogelijk.

 

Voor Brussel is dit aan ons kantoor, gelegen ‘Rue du Marché au Charbon / Kolenmarktstraat’ nr 1, en dat is vlakbij de Grote Markt, achter het Stadhuis van Brussel, aan de achterkant van hotel Amigo. Voor Gent is dit aan het ‘Baudelopark’, Koning Willem I – kaai, in de buurt van brouwerij Gruut.

De tour van 1 uur tijd is aan 40 Euro per persoon en de tour van 2 uur tijd is aan 55 Euro per persoon. Opgelet, voor grote groepen en bedrijven zijn er mogelijks andere tarieven van toepassing, en maken we een specifieke offerte op.